Succesvolle theateroptredens in 2014 stimuleren voorstellen voor vernieuwing en verandering bij de Operette- en Musicalvereniging Les Rigolaux. Ze kunnen rekenen op grote instemming van de bijna 50 leden. Dat was de conclusie, die na afloop van de Algemene Leden Vergadering kon worden getrokken.

Een belangrijke vraag in de vereniging en hoofdmoot van de agenda was, hoe het groeiende koor haar goede positie in de toekomst kan behouden en de vereniging verder kan uitbouwen.
Het Innovatie Team, bestaande uit vier leden, had daarvoor een notitie geschreven onder de titel: “Les Rigolaux on the move” (LR in beweging). De visie van het team is om nieuwe vormen te ontwikkelen, waardoor de kwaliteit van het Basiskoor en individuele leden verder wordt verhoogd.
Daardoor kunnen solisten en ensembles uit eigen kring zich verbeteren met gebruik maken van meer muziekgenres zoals close harmony singing en licht vocale muziek. De gepresenteerde voorstellen werden na een stevige discussieronde door de leden met applaus aangenomen.
Ook de activiteitenplannen voor de jaren 2015 en 2016 werden vastgesteld. Les Rigolaux zal op 14 juni een Vriendenconcert geven in De Oorsprong te St. Nicolaasga. Op 12 december a.s. treedt Les Rigolaux op met ‘een Kerstpodium - een belevingsconcert’.
In november 2016 komt er dan weer een grote theaterproductie van de actieve vereniging o.l.v. Martina Hilarides. Tijdens de vergadering werd Aaltje Bouma uit Rotsterhaule tot Erelid benoemd. Na 12 jaar het secretariaat van de vereniging voor haar rekening te hebben genomen en daarna nog een aantal jaren secretaris te zijn geweest van de afdeling communicatie, vond het bestuur voldoende reden om haar benoeming tot Erelid voor te leggen aan de leden. Voorzitter Johannes van der Veen sprak zijn grote waardering uit voor haar inzet en de tijd die zij aan de vereniging heeft besteed.
Nadat hij de versierselen had omgehangen kreeg Aaltje een zeer hartelijk en waarderend applaus van de voortreffelijk bezochte vergadering.


In zijn openingswoord had de voorzitter al gememoreerd dat het de vereniging in het afgelopen jaar goed gegaan is.
Er waren twee succesvolle theateroptredens over Victor Hugo en Les Miserables in uitverkochte zalen in Sneek en Lemmer. Ook bleken de leden op een prima manier meegewerkt te hebben aan de verenigingstaken. De 13 teams van zelfwerkende leden lieten zien dat zij en niet het bestuur het uitvoerende werk deden. Reden voor de voorzitter zich voor een periode van twee jaar opnieuw beschikbaar te willen stellen en werd dus herbenoemd.
Ook werd secretaris Jannette van Veen uit Heerenveen herbenoemd, vooralsnog voor één jaar, terwijl Cleo den Os uit Wijckel de bestuurspositie over neemt van Jan Peereboom, die na zes jaar aftreedt.
 

Kaartverkoop

Volg ons op

Vrijwilligers

Bent u graag actief bij een boeiende organisatie en zou u iets voor onze vereniging willen betekenen?

In ons koor zijn vrijwilligers altijd welkom om mee te werken aan de vele taken die er in een organisatie te doen zijn.

We leggen u graag uit welke mogelijkheden er zijn. Klik hiervoor op onderstaande button.

Sponsoren

28,10,0,50,1
600,600,0,1,0,0,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,0
Autobedrijf Bosma
Bezoek website ...
Aannemersbedrijf Fekken
Bezoek website ...
Schaap en De With
Bezoek website ...
Diamond Sound Systems
Bezoek website ...
Inventive Repair
Bezoek website ...
Jonkers & DeJonge
Bezoek website ...
Piersma & van der Ven
Bezoek website ...
Huisman Installatietechniek
Bezoek website ...
Decorette Postma Schilders
Bezoek website ...
De Groene Prins
Bezoek website ...
Kerstma Heida
Bezoek website ...
Roberto Violante
Bezoek website ...
van der Veen & Kromhout
Bezoek website ...
Libertas Intermediair
Bezoek website ...
Meijer en Joustra
Bezoek website ...
MAX Mannenmode
Bezoek website ...
Uw logo hier?
Bezoek website ...
De Jongh Piano's
Bezoek website ...
Wellness & Beauty De Woudfennen
Bezoek website ...
Wiersma Banden
Bezoek website ...
van der Meer - Caravans
Bezoek website ...